Sabtu, 24 Januari 2009

BLOG

salam.............
cuti2 raya cina!!
aku pergi mersing petang ni..doakan aku p n alik selamat
MERSING ko tggu aku,aku nak datang jumpa ko ni
tpkan npe ek aty ni x sedp jek r....
ermmmm
lupakan jek lah ek....doakan yang baik2 jek lah..
salam.......muahhhhhhhh!!

Khamis, 22 Januari 2009

TAG DARI KAKAK EIZA


1.Link/ceritakan kembali siapa yang memberi award ini kepada kamu:
kakak angkt aku yang bg award ni kat aku....seorang yang kerap sakit kecian kakak....
balik keje mesti datang kdai topup aku ni,caring sangt ngan aku,rajin bagi nasihat kat aku aku close ngan dia x mcm sepupu aku tu,baru cerita cikit mula r dia kate aku x nak amik tau xde kaitan ngan aku,sepupu apa mcm tu tp apa2 pun kak iza baik sgt2 ngn aku x sesia aku jdkan dia kakak aku...sayang kak iza..muuuuaaahhh..mmmmuuuaaaahhhhh!!
2.hobi aku x bayak tp aku try r cari dari zaman tok kadok aku yang aku ingt lagi
  • date(semua yang berpasangn pun suke)kih kih kih
  • makan(x mkn sakit t)
  • konvoi
  • kemas rumah
  • aku ni gila shopping tp...............
  • aku punyai impian yang orang akan pikir biasa2 jek tp kalau benda tu ada kat tgn aku skg ni aku x payah pikir pape lagi sudah SEMPURNA idp aku ni
  • aku ada 1 harta yang paling berharga SUPERBIKE kesayangan aku
  • aku suke BUDAK2 KECIK YANG COMEL2 kalau ada pic2 kat paper yang menarik perhatian aku mesti aku akan kerat tampal kat meja kerja aku
  • aku x suke dlm kehidupan aku ni berkaitan dengan DUIT(mcm ne tu ek)
  • belom pakai cermin mata walaupun da x nmpk...mungkin x penting bg aku tp bila kepala da dut dut dak....mula r nak menjeng..

Rabu, 21 Januari 2009

KUCING DAN MANUSIA















sama x?????????
sama kan tp kite x boleh pikir yang manusia plak berasalnya dari seekor kucing
manusia tetap manusia kucing tetap kucing n moral of the story berhenti kan loh nak menyelidik2 kejadian manusia ni.
semua org dalam dunia ni da tau manusia d perbuat dri pada apa dan sapa yang mencipta kite
x payah loh nak jadi terer sagt kome pun d cipta oleh ALLAH swt.
manusia yang cobe membuat bayi tabung uji pernah x sempurna?kalau yang ada jd pun x kan dpt idp lama kerana luarnya sempurna dlamnya bayi tabung uji tu?? ada kome tahu?
tepuk lah bontot pastu rasa sakit ke x?kalau x skit tu bukan org lah nmenya..
kih kih kih

SAHABATKU






dayang n dewi ni lah member aku yang aku ceritakan pasal reunion tu
cantik x kwn2 aku
aku sorang jek hoduss....x secantik kwn2 aku ni...

NEW


jam bru aku
murah jek aku bli coz aku ske bentuknya
ops!! slh pulak mak yang blikan....
cantik x??

Selasa, 20 Januari 2009

UNDI

Tampalkan stiker ini di blog anda tanda sokongan

abg atan lina amik tau
jgan mareee...

Jumaat, 16 Januari 2009

SUMAYYAH





sumayyah
Dalam diri selembut sutera
Kau memiliki iman yang teguh
Kau nyalakan obor agama dirimu bak lentera
Di belenggu jahiliah kau tempuh dengan berani
Walaupun jasadmu milik tuan
Tetapi hatimu milik tuhan
Padang pasir menjadi saksi
Ketabahan keluarga itu
Tika suami dan anak dibaringkan megadap mentari
Disuruh memilih iman dan kekufuran
Samar jahiliah atau sinaran akidah
Sabarlah keluarga yasin
Bagimu syurga disana
Dan kau tega memilih syurga
Walaupun terpaksa mengorban nyawa
Lalu tombak yang tajam menikam
Jasadmu yang tidak bermaya
Namun iman didadamu sedikit tidak berubah
Darahmu menjadi sumbu pelita iman
Sumayyah kaulah lambang wanita solehah
Tangan yang disangka lembut
Menghayun buaian
Mengoncang dunia mencipta sejarah
Sumayyah kau dibunuh di dunia sementara
Untuk hidup disyurga yang selama-lamanya
Kaulah wanita terbaik sebaik manusia
Namamu tetap menjadi sejarah..

beremo jek aku ni

MyHotComments.com
MyHotComments