Rabu, 29 April 2009

KAD DARI KAK IZA


yeeh..yeehhh..!!dapat kad LOVE.....
hehehe:D..dari kak iza lah kte dpt kad LOVE....cuantikkkk sungguh....
tq kak iza....

Isnin, 27 April 2009

DAPAT AWARD...


salam........terlebh sudah yang terdahulu aku nak ucpkan toceh2 kt akak pu3 coz bagi aku award ini..baru sat td aku kebak award ini dari blog beliau...
hehehe...tq kak pu3....coz sudi jgak bagi aku award ini...sgt2 comel r...
kata2 pujangga yang tertera di tengah2 bunga matahari itu sgt2 meyentuh haty aku ini...
terima kasih sekali lagi..

Sabtu, 25 April 2009

HARI BARU...


Salam......
ari ni adalah hari aku yang baru dlm idp aku..
aku terpanggil untuk berubah kepada yang lebih baik..insyllah...
dengan berkatNYA aku bersungguh2 ingin berubah.....
da lma aku ingin seperti ini..tp aku blm kuat lagi pada masa tu....
horeyyyy....aku nak kekalkan aku yang terbaru mcm ni....
bia org nak kte apa...aku tetap aku.....salam...

Rabu, 22 April 2009

GUMOL:(


rindunya kt gumol........
salam......pic gumol mse dia baby lagi.....tp skg gumol da mati...
abg aku kte dia mati kt kelantan mse abg aku bwk dia sekali ke sana...
kalau aku OT mesti pic gumol aku akan tgk jek..rindu kt dia...
gumol ni cacat mse dia kecik2..lari2 jatuh coz ke4 kaki dia sgt2 lemah..abg aku syang bangat kt beliau rajin2 kalau mlm2 abg aku ddk umh urutkan kaki gumol ni..smpai lah dia sihat...
dan sgt2 mencuit hati kteorg kalau dia nak ehem****...ayo...dianya suara nak kuar umh da mcm nak berperang...dia x pernah kteorg bgi tgk keadaan luar rumah..smpai lah dia da pandai mengatal...suaranya buat kteorg asyk nak ketawakan jek....ae lupa lak nak gtau..gumol ni betina lor....anak dia pun da mati da....kuning nme beliau..tp picnya x pernah d ambil..kecik2 lagi abg aku da angkut bwk p JB...oklh tu jek nak cte..yang aku rindu kt gumol...
sekian tu sja untuk masa ini..
tatatititutu

ANDAI ITU TAKDIRNYA,ONEDROPperfumes.




salam..aku bru selesai baca buku ni mggu lepas....tp bru ari ni aku masukkan en3nya...asyk terlupa jek nak masukkan....novel ni r yang aku bli kt JB KIP MART mse en3 aku ke JB tu..Kt btu pahat mmg da lama aku cari2..x jumpa2 pun.... sepanjang aku baca novel ni..demi ALLAH aku katekan..air mata aku ni x berhenti menitis2..smpai adik naik risau napa aku ngis mcm org mati anak....tp mmg sedih r...ni skg aku da jinak2 alik baca novel n cerpen on9 plak...adik asyk ckp jek ngis lah tu..ceritanya sedh mmg lah akan menagis kan......
aku nak sruh adik baca lak novel ni..tp dia x mnt pulak....katenya takut terikut2 emosi dlm
sesebuah novel...ayo....

ONE DROP PERFUMES..
salam....mak aku da beli da myk wangi yang orang cerita2 ni...
teringin sgt2 nak try jenama myk wangi yang mahal2...
tp..mcm baunya lebih kurang jek.....

ni pun pagi td aku bru teringat kt myk wangi ni..kalau x..bilanya aku nak wat en3 ni....
aku pakai no7...kalau no8 pmpuan punya mcm bau kacang..huhuhuhu...
oklh tu jek cte wt mse ni..nt ada cte lain aku msukkan lagi ok!
tatatititutu

Selasa, 21 April 2009

NEW BEG from mom...


aku x pandai sgt pakai beg2 tgan ni..tp aku try ngan beg yang kecik2 dlu....
warnanya pun sesuai ngan aku kot...try lah dlu ek.....
kalau beg ni x sesuai ngan aku gtau ea...aku segan sebenarnya nak pakai...

PLKN ku 2006



liht lah dunia..aku telah pun menjalani kewajipan ku kepada negara....
tgklah bertapa bersungguh2nya aku pergi plkn tu mcm da nak pindah mak aku kate...hahahahaha
ayat x hinggat...
3 bulan pergi da mlm 30 thun...
tp sekli nak balik ke kmpung halaman masing2..3 bulan tu da mcm 3 saat jek rasanya...
tu lah poyo sgt aku dlu mse mula2 datang....huhuhuhu....kau sekli nak alik batu pahat semula..da mcm pontianak kehilangan anak....meraung2 x nak berpisah ngan kawan2 plkn.....
tp xpe..kenagan tetap 1 kengan yang terindah dlm idap aku dan kwn2 aku...
alamak...bersedih pulak da......

KENANGAN 2000


itulah abah aku...zakaria nmenya..mse ni bdn abah berisi lagi...
abh tgh teguh aku tu..kt buah jambu yang aku pegang tu ada ulat..
dia sruh aty2 pilih...yang bju ijau tu aku lah..kecik dan pendek...
aku ske tgk pic ni coz rambut aku comel jek....12 thun lah ktekan...

daud...sepanjgan aku berblog x pernah aku tunjuk pic adik laki2 aku yang bongsu..
nmenya firdaus...pic ni mse umr dia 1 thun..tp masih blm pandai apa2 lagi....nak duduk pun x pandai lagi coz bdnnya sgt gemuk dan montot tu yang duduk pun leh tombang...

tgklh pic over dari 4 dara sunting yang comel2 ni..
yang paling over da tentu lah aku..huhuhuhuh
jgan terkejut kalau aku katekan skg ni yang tengah berdiri dari 4 dara ni
bulan 6 nt dia akan melangsung perkahwinannya....umrnya baru 18 thun

pic ni aku dan my brother...nizam...kmi masih kecik lagi tau...aku 3thn..abg aku 4 thun..
ada story mory mse pic ni d ambil..tp aku xmoh cte kt cni..malu!!!
tp walau pape pun..pic istimewa abg aku yang comel tu..tgk r dia senyum2 kambing...
aku tgk pun mcm nak cubit jek...pic aku x comel...monyok jek..aku ni penakut kecik2...

ni budak montel nya pic...sgt lasak kecik lol.....
x thn nak jga gelagat dia....mak aku kawal pun boleh tinggi suara..lagi aku yang muda ni..mesti boring jek...mse ni arwh mama nazri ada lagi...

Selasa, 14 April 2009

AL-FATIHAH....

Salam.........
td dlm kol 1 lebih...dyg member baik aku call....
tp aku x angkt.....dia ntr sms kt aku...tp aku mmg x perasan ada sms...
dlm kol 2 aku nak alik mkn..bru aku persan ada sms....
dia sruh aku call dia......

aku:salam..
dyg:salam..
aku:napa dyg..ada pape ke?
dyg:aku serbasalh nak g tau ko..
aku:npa dyg..ada pape jd kt ko ke?
dyg:x..bukan..kakak akunya BF meninggal dunia pagi td.....
dia xcden ngan kereta....pakwe akak aku naik motor ond way alik JB kol 1 pgi..
lalu pekan nenas....
dyg:ko nak tau x lina?seblm dia menggal tu..dia ngan aku n kakak aku sepanjang ari....
aku ada tya dia..npa x keje ari ni...dia blh kte xnak kje..septtnya dia kje smlm...
aku pelik ngan tgk dia lina...mcm buang tebiat sgt2.....sruh akak aku masakkan....
ktenya lapo....
dyg:seblm alik tu..dia peluk akak aku kuat2 dan kte takut..takut..takut jek...
dia xnak blik...tp akak aku kte alik lah..tp x halau pun..sruh ondway alik JB awal r..jgan lewt
sgt..tp dia grk dlm kol 1 lebh.....
aku:(sebak gila...nak ngis jek...tp aku dia jek time ni)(dygnya suara da lain jek..mungkin dia than
nangis)
dyg:ko nak tau x lina?arwah tu baik tau lina...baik sgt2...cume dia keras kepalackit..xnak dgr ckp ayah dia..ayah dia sruh naik kereta...tp dia xnak..nak naik motor gak...arwnhya kaki terbelit n lehernya patah....kt bdn nya biasa2 jek....xde luka pun..cume lebm2...kuar darh dri hidungnya...aku terbayang2 wjah arwah....

dya:oklh lina aku nak grk p kebumian arwh....
aku:ok2...ckp ngan akak ko..takziah tau dyg.....ckp ngan dia tabh!tabhkan diri!
dyg:salam
aku:salam.

YaALLAH....tabahkan lah hati family kedua2nya,tman2 dan seluruh yang menyangi arwah..semoga arwah di temptkan bersama2 ngan orang2 yang soleh....AL-FATIHAH...

Khamis, 9 April 2009

KERJA BARUKU...






salam....wow skg ni ambo sgt bz lol..mengalahkan kje kera jaan jek...apa kaitan ni??
ahahahahahahha..
skg ni aku da kne buat kje terbaru.yang paling lama di tinggalkan oleh di GUNDIK2 terlatih bos ambo....
bru skg ni nak mntk pertolongan ambo wat kje kne beliau..
sgt lh berapi haty ambo..beliau cemburu tgk ambo dok rilex2 kt bawh ni.....hahahhahaahha
sgt sadis ayat ambo...
tp xpe2...ambo ni RAJIN:D..................
small mcm kuman lahir x cukup bulan r kje2 yang beliau bg kt ambo ni.....
usha sendri r pic2 kt atas yang ambo dok rajin amik..smbil2 rehtkan tulang temulang ambo yang da nak lari dri posisinya...:D

kje2 yang ambo kne buat adalah seperti yang berikut..

1.ceraikan kertas2 tu dari pasangannya....mcm zalim r pulak cerai2kan...

2.susun nombor2 seperti yang tertera kt bawah invoice slip bawahnya..nak pakai yang bwhnya jek...yang atas tu buat dek jek lah...hahahah sgt zalim....

3.da siap susun ikut nombor,tebuk slip tu dari angka 0001 bawah...2000 atas sekli...sebenarnya lebih lebih lebih dari 2000 tau.....sja xnak poyo sgt...ayat x hinggat:D

4.da siap tebuk....masukkan dlm klip yang da di sediakan...masih ikut turutan ooo1 bwh...2000+++++ atas....tgk + aku tu brapa....melebih2 ok...

oklh tu jek lah cito ambo sepanjang minggu lepas....ambo buat ngan sekuat tenaga ambo..yang x brapa nak stabil ni..coz ambo sgt bz wow 2 mggu lepas...antr brang bagai kt kdai2 hp+runcit....

ok cau..cin..cau...syuh..syuh..syuh..syuh...:D

OPIS GIRL YANG BUZY....







salam..en3 ni seblrnya 1 ari bulan punya..tgk bertapa rajinnya diriku ini.....
punya lah lma nak update.....xde sapa nak tolong updatekan...he3
ni..nak cito ckit ni...1 ari bulan aku kne jd opizz girl lol.....
pent wow....da mcm JANTAN dok kt atas motor dari pagi smpai petang....
seharian antr top up...cuctermer...
ada lah lebh dari 1o kdai aku p....pic2 kt atas tu semua kdai yang aku p....
selain kdai hp top up ni pun kdai runcit amik gak....
jdlah aku seharian KETAM PANGGANG...berjemur di tgh2 panas terik..bawak motor mcm kura2....20km/jm jek aku bwk.....untuk antr top up-top up ni...
ok lh tu jek kje aku untuk tu..nsb baik esoknya opis boy dtg...lau x jdlah aku KETAM PANGGANG lagi..