Selasa, 14 April 2009

AL-FATIHAH....

Salam.........
td dlm kol 1 lebih...dyg member baik aku call....
tp aku x angkt.....dia ntr sms kt aku...tp aku mmg x perasan ada sms...
dlm kol 2 aku nak alik mkn..bru aku persan ada sms....
dia sruh aku call dia......

aku:salam..
dyg:salam..
aku:napa dyg..ada pape ke?
dyg:aku serbasalh nak g tau ko..
aku:npa dyg..ada pape jd kt ko ke?
dyg:x..bukan..kakak akunya BF meninggal dunia pagi td.....
dia xcden ngan kereta....pakwe akak aku naik motor ond way alik JB kol 1 pgi..
lalu pekan nenas....
dyg:ko nak tau x lina?seblm dia menggal tu..dia ngan aku n kakak aku sepanjang ari....
aku ada tya dia..npa x keje ari ni...dia blh kte xnak kje..septtnya dia kje smlm...
aku pelik ngan tgk dia lina...mcm buang tebiat sgt2.....sruh akak aku masakkan....
ktenya lapo....
dyg:seblm alik tu..dia peluk akak aku kuat2 dan kte takut..takut..takut jek...
dia xnak blik...tp akak aku kte alik lah..tp x halau pun..sruh ondway alik JB awal r..jgan lewt
sgt..tp dia grk dlm kol 1 lebh.....
aku:(sebak gila...nak ngis jek...tp aku dia jek time ni)(dygnya suara da lain jek..mungkin dia than
nangis)
dyg:ko nak tau x lina?arwah tu baik tau lina...baik sgt2...cume dia keras kepalackit..xnak dgr ckp ayah dia..ayah dia sruh naik kereta...tp dia xnak..nak naik motor gak...arwnhya kaki terbelit n lehernya patah....kt bdn nya biasa2 jek....xde luka pun..cume lebm2...kuar darh dri hidungnya...aku terbayang2 wjah arwah....

dya:oklh lina aku nak grk p kebumian arwh....
aku:ok2...ckp ngan akak ko..takziah tau dyg.....ckp ngan dia tabh!tabhkan diri!
dyg:salam
aku:salam.

YaALLAH....tabahkan lah hati family kedua2nya,tman2 dan seluruh yang menyangi arwah..semoga arwah di temptkan bersama2 ngan orang2 yang soleh....AL-FATIHAH...

2 ulasan:

shi3la berkata...

Al-Fatihah..moga rohnyer ditempatkan dikalangan org yg beriman.

eiza in the house.. berkata...

al-fatihah..takziah utk akak dyg tu..moga dia tabah utk teruskan hr2 berikutnya..