Selasa, 19 Mei 2009

PINGGANGKU BENGKAK

Salam......sory lah memember2 semua..aku da lma x update blog...
aku MC panjang r...3 ari aku MC....
puncanya seperti yang korang baca TAJUKNYA lah kan...
aku jatuh tangga kt rumh aku r.......tp betol2 bucu tu kne pinggang kanan aku...sakit..ALLAH saja yg MAHA MENGETAHUI...
menagis tersedu..sedan tau nak tahan skit....
pergi klinik da mcm org KEGUGURAN ANAK org tgkkan aku......lagi r kuat org dok ngata jek....
BENGKAK di pinggang aku ni smpai ke hari ni msh belom sembuh2 lagi...dan aku x pergi pun x-ray tulang yang bengkak tu..tp aku pergi kerja...takut r kalau cuti berpanjgan aku di berhentikan kerja...walaupun aku da buat temu janji bersam doc....
punca aku jatuh adalah...just nak mop dapur jek..time tu kol 8 lebih....aku nak mop lauk yang aku tertumpah ke lantai....aku buat r sorang2..time nk perah mop tu dan aku sebgai seorg wanita dgn sepenuh tenga luaran dan dalaman telah terslh SKILL r..tu yang kedebokkk...jatuh mcm nangka bucuk...hihihihih......

heheehhe....

Isnin, 11 Mei 2009

SELAMAT HARI IBU SEDUNIA

Salam....sabtu mlm aku,abg aku dan adik nak smbut hari ibu untuk mak aku...kteorg buat kjutan untuk dia..di sebabkan aku xtau nak blikan apa untuk dia...aku rasa nak buat mkn2 jek..masuk perot kenyang jek...mak xtau pun kteorg buat ni...just aku,adik n abg aku jek..
aku bli kek ngan adik..abg aku bli satey makanan kesukaan mak aku...
time ni baru kol 9 lebih...aku ngan adik p mkn dlu....kteorg mkn kt bangsal...
aku oder nasi ayam goreng,adik mee rojak..dan 2 air limau 1 ais dan 1 suam jek...
kteorg da blik bandar dari petang..
p lah care4 dan prima moda....time p tu ada promosi harga kain sepasang rm10 jek..tapi benang hitam r....tu yang murah..kainnya x cantik sgt lah...x berkenan aku....aku just tgk2 jek...


ini mkanan aku..


ni aini mmber kamcing aku..dari sekolh menengah lagi...
kje kdai kek yang aku blikan untuk mak aku...FAMILY KEK nme kdai di beri..boleh tgh r kek kt kdai ni..ceh2 aku berpantun 2 kerat pulak..

kek khas untuk mak aku...sedp...tp disebabkan family aku ni mmg bukan hantu kek@teruja mcm berok kalau tgk kek...just buat2 syarat jek kek ni..tp apa slahnya hari yang khas untuk mak aku....harus aku blikan untuknya...

tamak sgt bli byk2...xpe..smbung mkn besok jek..aku panaskan....sedp jgak mkn...:D

kte org ber4 jek smbut hari ibu untuk mak aku..azi blm balik kje..nazri pun xde..ikut akak dia blik rumah taman pantai. family kecik aku ni...kmi x mkn besar2 pun..just 1 kek coklat yang smpai kehari ni x gerak2 pun...xde sapa nak mkn kek lah..sapa2 yg boleh tolong habiskan??plz info me k..nt aku pos lambt...kalau smpai ke tgn korang basi.jgan salahkan ibu mengandong ok...uhuhuhu
dan satey fev mak aku...50 cocok abg aku bli..tu pun bawak balik lambat...jenuh aku tggu nak hidangkan satey tu jek..mkn masa betol r abg aku ni...






(INI HANYA 1 KENANGAN SEMASA BERSAMANYA)

Rabu, 6 Mei 2009

AYAT AL-QURAN YANG BOLEH DIAMALKAN...



  • untuk elak suami isteri/anak bergaduh =surah AL-BAQARAH-ayat 102


  • anak pandai belajar =surah AL-ANBIYAA-ayat 79


  • anak lembut hati =surah AL-ANBIYAA-ayat 69


  • elak anak panas baran =surah AL-HASYR-surah 22-24


  • anak malas sekolah =surah TOHA-ayat 1-5


  • supaya en.somi tak kawin lain =surah TOHA-ayat 39 (mulakan dgn JIM kecik)

TAK MUNGKIN KERANA SAYANG

SETIBA DI PERSIMPANGAN
LANGKAH KITA TIDAK LAGI SEHALUAN
BERMULA DI SAAT ITU
TIADA SENADA IRAMA DAN LAGU

BEGITU HIDUP INI
TIADA YANG ABADI
YANG PATAH TUMBUH
YANG HILANG BERGANTI

KAU TELAH JAUH,JAUH DARIKU
TIADA RUANG DI HATI BUATMU
NAMUN HARUSKU AKUI
ADA KETIKA DI MINDA KAU MENJELMA KEMBALI

SEKALI SEKALA ADA
ADA RINDU YANG DATANG TIBA-TIBA
TAK MUNGKIN KERANA SAYANG
CUMA TERGANGGU OLEH PERASAAN

BEGITU HIDUP INI
TIADA YANG ABADI
YANG PATAH TUMBUH
YANG HILANG NERGANTI

TAK MUNGKIN KERANA SAYANG
HANYA KADANG KALA AKU TERKENANG

aku suke sgt2 lagu ni..:D
harap korang pun suke jugak ye....:D
salam

Isnin, 4 Mei 2009

AMIK LAH...


salam...
semua yang berkunjung ke blog lina...MEST R AMIK PIC INI untuk di taruk kt blog korang...sapa2 yang tgk blog aku tp x amik..ALLAH nmpk tau...so pandai2 lah yek jwb nt....aku xnak bertanggungjwb..
di sebabkan ari ni aku pemurah haty...aku nak bg korang semua pic ni...tp seblm tu..kne r jwb soalan dari aku....itu yang pasti r......
soalan2nya......
1.nyatakan bila anda mula bercinta?(semua jenis cinta)
2.nyatakan tarikh keramat percintaan anda?
3.nyatakan percintaan anda yang paling lama dgan pasagan anda itu...
4.kalau ada putus @ pernah putus dan kembali balik..pun bg thu jgak..
5.korang semua just jwb jek soalan ini x pyh kne2kan org lain..klau nak knekan jgak org lain tu terpulang pada korang sendri...
6.dan apabila sudah siap menjawab TAG aku ini..sila antr komen yang anda sudah menjawb
ok senang jek kan..so jgan ngelat ok..ALLAH nmpk tau...
tata..so pkr2kan lah ok...
iklan ini tiada megaitkan yang masih idp @ pun yang telan meninggal dunia..amin..

JOGING,PASAR,CUCI,KEMAS,TIDO


Salam....selamt pagi dunia...pagi kol 6...perjanjian untuk pergi berjoging ngan adik aku dan sue...
dari umh aku n azi naik motor...park kt umh sue jek..dari umh sue ke tasik Y dekt jek....
bermula r opersi untuk merampingkan badan bermula....aku dan sue adalah terutama kne kuruskan badan..adik aku jeust teman2 jek...

lihtlah dara2 sunting happy menjadi pmpuan muda yang bgun awal pagi...walau pun cuacanya mmg x megizinkan untuk kami perjoging ni..gerimis datang megundang dan menjemput kami untuk pulang tido...tp demi azam yg kuat..joging tetp di teruskan jugak wlau apa2 pun yg terjadi....
azi ngan muke bgun pagi nya...monyk jek cik adik..sms laki hang ke apa?

aku yg sruh azi berpose mcm ni..bia nmpk mcm candid jek..hhuhuh
tp aku yg sruh sebnrnya..hahahahahahah
sue pun menjadi mangsa bergambar gambir aku....tgklah datenya tu..jujur r aku ni..hahaha
siap ada tarikh dan date lagi tau pic ni aku snap...percaya x??cpt ckp percaya kt aku!cpt!!

hahahaha..jgan slh anggp tau...time ni msa untuk makan pulak...tkg r timenya da kol brapa..perot pun mesti r da berlagu riang....mntk untuk di isi secepat mungkin..
tp aku dan adik aku x mam pun..sue jek yg da lapor...
cedikit yang sept aku snap seblm balik....

ini pun jgak...

ini jugak...

ini tidak...tp mmg aku dan azi n mak...bergotong royong cuci karpet kecik ni...tp perot kteorg da di isi mse p pasor td.tpkan..ada 1 hal yg aku x sadar mse kt pasar tu..sweter itam aku tertinggal..tulah syok sgt mkn..tu yg pergi pun x sadr brang tertinggal....xpelah..da xde rezeki kot...derma sja pada mereka..wakakakaka

inilh motor baru abg aku..sama ngan motor adik...
tiap mggu abg cuci motor ni..alang2 dia cuci motor..aku pon tompang sekaki cuci motor aku...
tp x snp pun gmbr motor aku di cuci...x cukup tgan nak cuci lagi..nak snap bagai...
tu hero family tgh cuci motor dia..mesti pelikkan..dia r abg aku..x pernah msuk pun dlm blog aku ni..krnya pestime r ni...o..bertuah r dia ek..wakakakaka

ea??mak sapa ni bergitu sekli dia berpakaian...berdiri kt pagar pulak tu...o
tayang muke ea mak..nak ngorat sapa tu r!!masuk2 masuk...masuk!!masuk rumh kakak ckp..cepet!!
mse syok2 tgh bercuci sental2 bagai..datang pulak ambulan sepital kt lorong umh aku....
ada org sakit dia nak amik..mak aku kte org tua lki2..sakit tua..umrnya 95++ tau....
pas siap jek keje kt luar rumh..dlm rumh jgan cte r..da mcm kapal karam 10 thun x bersihnya..biasalah..rajin sgt2 anak2 dara dlm rumh ni..mak pun mula r mukadimh dia....
tp x lama pun dia berbebelan...dia ajak abg aku p teman dia p umh mmber dia..nak byr barang AVON dia..lk tu jek ctenya

101 N3

salam....wah dan 101 r entry aku....best2...rajin jgak ek aku ni huptade blog aku yang tercinta ini..sebnrnya niat ati ari2 nak huptade..tp takut yg baca tu jemu jek..:D tu yg wt enty kalau ada pic2 jek..kan pasti seronok jek nak baca..dan nilah sebhgian DIARI idp aku...harp dapat time seaddannya blog ku ini...

yang ikhls ,
LINA BINTI ZAKARIA
(PEMILIK Lina-taktahupapepun.blogspot.com)