Selasa, 28 Julai 2009

MAAF

Salam semua...maaf sgt2 la...skg ni mmg x on9...cable internet kt atas(opis)longgar...kne tukar dgn yg baru...tp bos aku x lakukan apa2 tindakkan terbaru..masih lagi menunggu dia lakukan sesuatu...so blog2 korang mmg aku x dpt nak jelajahiye..skg ni aku gtau korang ni pun aku pnjam lappy bos aku...hehehe....oklh salam semua..ada masa kte berjumpa lagi ye...amin

Rabu, 15 Julai 2009

PERKAHWINAN BULAN 7

Salam semua.....
sri ni aku da blh update blog aku yg da bersawang ni....
tetiba ada pic sanding kan..ni sepupu aku...sepupu pertama yang berkawin ok!..yang lain msih muda lagi:D

Kak nani dan suami nya....yang di raikan..sepadan sgt....kecik jek kak nani aku ni..
temanya cantik kan...ijo pth...tp da ramai sgt pakai warna ni...x rasa lain dari yg lain..

pic istimewa dari family aku dan pak long aku...da lama x jmpe paklong aku..
dia duk KL..

aku xde mod nak sumbt byk2 pic yg aku amik tu..nt ad msa aku tunjuk pic je..cte aku mls....
pic ni kteorg kt jusco mne tah..mkn seblm balik batu pahat...
oklh tu jek cte yg terbaru pling lmbt aku update...buat ada2 jek ni:D
salam

Khamis, 2 Julai 2009

Penjenayah guna kereta mirip detektif

ASSALAMMUALAIKOM...
sari berita penting
dari bp johor....

PORT DICKSON: Anggota polis peronda yang menyiasat kejadian curi kereta di Taman PD Utama dekat sini kelmarin, terkejut apabila mendapati kereta yang digunakan seorang penjenayah menyerupai kereta detektif milik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD).
Penjenayah berusia 21 tahun itu menggunakan Proton Waja warna coklat dengan nombor pendaftaran sama seperti kereta detektif IPD, menyebabkan anggota polis peronda segera menahannya.
Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Mazlan Othman, berkata perbezaan kereta penjenayah berkenaan ialah tidak mempunyai antena di belakang kereta seperti yang pasang pada kereta polis. Katanya, hasil siasatan polis dan pemeriksaan dengan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) mendapati, kereta itu dicuri di Batu Pahat, Johor dan diubah suai menyerupai kereta detektif polis. "Lelaki itu yang berasal dari Melaka dan menetap di sini, dipercayai terbabit dalam sindiket mencuri kereta yang aktif di Johor.
"Dia dipercayai menggunakan kereta itu untuk mencuri kereta lain. Kegiatan itu juga dipercayai mendapat kerjasama bapa saudaranya yang dibuang daerah mengikut Ordinan Darurat di Muar," katanya pada sidang media semalam.
Mazlan berkata, mereka kini ditahan di IPD Batu Pahat kerana kejadian mencuri kereta itu berlaku di daerah itu dan siasatan sedang dilakukan untuk mengetahui cara lelaki itu mengetahui nombor pendaftaran kereta detektif polis.

berita penting ni...!!
pernah ingt x aku ada buat n3 pasal kereta kakak 1 opis aku
ilang petang seblm dia trun nak balik kejr dlm kol 6 petang....
skg ni da jmpa da....
masuk paper lagi u....
akhirnya dpt jgak tangkap si jahanam tu.....
menyusahkan kak ida betol r...kecian kak ida beberapa hari alik kerja naik bas tau..
dah lah jauh umah dia.....
kak ida kte..mse hubby dia p amik kereta tu kt balai PD...
keadaan kerta tu kotor dan bersepah2...
dan kak ida da tgk da muke dak yg curi kerta tu.....mcm orang tua..tp umr bru 19thun..
remaja2 dah jadi pencuri kerta orang..
muda lagi tu...sakitnya aty aku lagi2 budak tu orang melayu
ISLAM lagi......ko nak jadi apa r da besar nt....
x takut ALLAH ke r!!????
kenapa lah ko x mam*** bayi2 dlu..
xde r mak bapa ko malu skg ni...
nauzubillah...mengucap panjang r mcm ni...
x mmpu nak bli kerta,naik je r moto..mcm aku ni r...
lagi selesa ada motor..x pening kepala nak pkr mslh kerta kalau rosak ke apa
woi!!x mampu ke r nak bli kerta...x mmpu bli r kerta mainan...
kerta jgak tu.........hahahahahahhahahahaahahhahaahahahah

PENCOPET barang


Salam.........
ari ni tmpt kje mak aku ada polis datang
nak siasat..
kehilangan brg dlm kantin..
mak aku dan cik bibah di bwk ke blai polis untuk di soal..
mak aku ada gtau brg mmg ilang selasa(23/06)
tp mmg brg kt sana mmg sering ilang...
coz sejak kantin dah pindah ke atas..dkt2 ngan padang...
skg ni sekolh tmpt mak aku kje tu tgk renovate
ramai lh mamat2 indon,bangla melayu kje kt ctu..
tp xtau la pulak sapa yg curinya...???
yg aku pelik sgt2 ni...mak aku alik kje kol 1 ptg...
(aku yg amik)...pergi kje abg aku hantr smpai mak nor dtg...
bru si gopal tu blik......
td..mse soal siasat mak nor boleh blik awal...
dan tingglkan motor dia kt tmpt kje tu,ktenya anak dia amik...
punca mak aku di siasat coz..mak aku buke kdai tiap pagi..dlm kol 4.30 mcm tu....
kekadang jek mak nor buka kalau mak aku bgun lmbt..mcm pagi td.
mak aku p kerja lmbt(aku yg hantr)
mak aku pnt sgt..mlm td byk pinggan kne basuh...cuztermer kt tmpt kje mlm mak aku ramai pulak mlm td ktenya(aku amik jgak)
x pernah2 pun mak nor tinggalkan motor dia kt tmpt kje tu...dan selalunya mak aku yg kuar awal...(kol 1)
kli ni napa mak nor yg blik dlu...ermmmmmm
mcm tau2 jek polis nak dtg.......
enth lh..nt ketemu jgak Ngan pencuri tu......
yg pasti aku tau mak aku xkan amik...klau amik pun nak buat apa..
kalau ada brg2 bru kt umh aku tu pun..mesti aku da tya......
xkan aku nak diamkan dri kalau mak aku tangn panjang pulak.....
xke dosa....??
brg yg ilang tu pun family aku x kan guna pun....set bufey yg ilang......
kalau ilang brg tu mesti lh ada kaitan ngan rajin masak2 buat diner@yg jnis layan dri tu...
ermmmmmmm.....enth r..aty aku mcm kuat r ktekan "tut"
oklh polis...selamat berjumpa ngan pencuri itu OK....???

Rabu, 1 Julai 2009

SELAMAT PENGANTIN BARU SYAWAL DAN IJOL

Salam semua nya.....
n3 kali ni ada pengantin baru tau...
2 pasang lagi
iaitu abg syawal n abg ijol...
diaorg ni abg DEWI..
my friend....
bertempat dia kg.pertani
bkn sungai pertani kedah ok...
ni kt batu paht saja........

time ni pasagn baru nak berarak kr rumah pegantin laki2...
ermmm...aku r jadi juru photos nya.....
dewi bg tanggung jwb yg seronok kt aku r...
mcm tau2 jek aku ske amik gmbr...
tp pic2 ni xlh secantik juruphotos yg pro..
aku msih junior lagi....tu pun msih x junior lagi..hahahahah
apa aku nya bahasa daaa...

tema pakaian merka mmg x sedondon...
kalau sdondon nt tersalh pasangan pulak ok.....??
da siap di santap oleh org2 kampuang semua..
masa utuk potong kek mereka...ada 3 tingkat tau.
tp sayang..aku x rasa pun...
sedihnya haty ini x dpt rasa kek pengantin:(

da siap segala mcm acara...tabur duit syiling n gula2 pun da...
silat pun da..berarak pun da jgak.....
da tba msa amik gmbr bersama dgn family 2 pihak pulak...
ini pihak mertua abg.syawal......

dan ini pulak family mertua abg ijol........

abg ijol bersama mertua dan mak ayahnya...

ya.......adik kepada mempelai yg di raikan pada hari ahad tu..
di perkenal kan.....dewi yana.........
pewittttttttttttttt.........
awek cun lah.........

ok...nak mmperkenalkan tukang masak yg bertanggung jwb
memasak yg sedp2 untuk tetamu2 yg hadir...
abg ijal.....abg kepada abg ijol..dan adik kepada abg syawal....
yg tgh2 tu lah abg ijal.....
abg ijal ni masak nasi kawin sedp tau..rasa nak tmbh2 lagi je hari tu..:D

lihat lah keadaan tmpt masak ni...besar2 periuk nya...msukkan org pun muat ni...

hehehehe..jgan jeles ok.....
akak pun nak pose jgak kt atas pelamin ni...
amik berkat lh katekan...
tp pose mesti r lagi over u....

dan bersama wife abg syawal..
tgk2..sapa lagi cun ek?????
hehehehehehehhehehe
oklh..tu jek cte yg paling best mggu lepas.....
mkn free di rumah dewi.........lalalallala