Isnin, 30 November 2009

PERGI AMIK DAGING LEMBU DI PARIT RAJA

ASSALAMMUALAIKUM WBT

kol 9 smpai ayer hitam,singgah bli air ngan jajan2
aku n daud x p pun..mls r...sesak2 ni...
azi ngna an je yang pergi

kt ayer hitam...

trus berdezup pergi rumah cik normah,
coz dia dah cll azi,tya napa x smpai lagi...risau r anak sedara x dtg2 lagi

smpai sana daud asyk kne jek ngan cik normah...
ada jek soalan nya...

cik normah skg dah ada housemate baru,pestime dia duduk ngan orang
dlu dia duduk sorang2....
huusematenya kje kt UTHM..

datang sebenarnya nak pau mamam...
tp cik noma x masak la....ayo-yo...laporrrrrrrrr
makan kuih raya HJI LAK YE.......
ok r..pas tu blik makan keropok lekor....
azi gorengkan...trus aku kojol x bgun..sador2 kol 6 lebih....
ok r..senin ni xde cite....tggu HARI AHAD ni..
X SABOR2 NAK PERGI!!!!!

BALQIS TOMEY!!!!GORAM AKU

ASSALAMMUALAIKUM WBT

pas blik dri umah atok aku,kteorg pergi umah makcik pulak...
nak jumpa BALQIS yang tomey gilooooosss ni...

budak comel yang blm boleh jalan lagi..
pemalas ea ko....cepat jalan!nt jumpa aku kt bp..hehehehe

wah-wah wah..mcm dah bersedia je kome ni...heheheh
an npa muke ko mcm ALONG ceti r...hehehehe

ala-ala!!!comelnya ko senyum....tp napa ngan aku ko xnk senyum r!!!
monciiiiiiii~~~

air pink....next jumpa air wrna ijo plak..heheheh

eleh2...manjanya ngan ummi dia...
kak ZIRA adalah ibu muda dari kalangan COUSIN aku...
tahniah kak zira menjadi yang pertama....bravo-bravo....!!

apa ek yang lawak time ni......

o...dia takut ada flash kt hp aku.....tp mata tetap mmbesor...

perosak picture nak menyelit gak....

comel x pic ni..(aku nya yang comel)
hahahhahaha

azi tengah kacau dia..jadi bahan mlm tadi dak balqis ni...

ok pic beramai2....daud terselit plak laki2....
dri kiri kak lijah,azi,kak zira,mokde,aku,balqis n daud
ok pastu nak p umah cik noma lak...
mcm pergi beraya lak aku mlm tadi.....

AMIK DAUD

ASSALAMMUALAIKUM WBT
x sampai 1 jam duduk rumah...baru siap solat+basuh baju yang aku pakai msa kt mersing tu,
azi dah sms aku"kak ko kt mne,nk ikut aku ngan an amik daud x?"apa lagi....ye mau r...bergegas aku siap2....ngok tok r adik aku ni..dah nak dkt ngan rumah time tu r gtau...pakai jeans k pergi umh atok aku..gila berani ek...nsb baik dia tgk je...hahhaahah
bongok nya cucu...hahahhaha
jht aku~~~alallalal

dlm kerta....jalan JEM k kt AYER HITAM...
1 jam duduk dlm kesesakkan ni....dlm 500 km r gak panjangnya JEM tu..

makan pisang,mak an bagi....comel jek pisang ni...
apa nme dia??aku xtau~~~

bukti jem..lihat r~~~~lalala

smpai dlm kol 6 lebih...dri ikutkan lau x sesak setghjam dah blh smpai..tp duduk dlm jem jek..mau 1 jam lebih...grak dri kol 4 lebih....hang pah dok r byangkan sesorang k...
tu pak zakaria ngan peyutnya....malu tu nak take pic dia..dia tgh berkelah kt tepi rumah..
wah bapak aku....pandai berkelah.....an ngan azi tengah jakun ada ikan besau...

azi gonjol,dtg2 mntak makan~hahahhaah
malu aku....

aku nak g tau ni....ayam ni pelik!!nmenya ayam bulu terbalik

bersepah bulu nya r....x cuaaaantikkkkk..tp pelik~~

aku ngan cousin paling kecik untuk tahun ni....namenya haris...
baru 6 bulan....mengedik ko ek haris dpt bergambar ngan aku
(sebenarnya daud tgh sergah dia time ni..lau x dia mau melalak r...
dia takut akU)
monci tau tkut2 aku~~~aku baikkkkkkkkk!

sebelah haris tu,anak tiri bapak aku...
tp mmg bukan darah daging aku k....
opsss sory k..hehehehh
nmenya pun aku xtau~~(keji betol aku ek)
haris dah biasa ngan dak ni....
tu sonyaaap jek...
k pas ni nak cite p rumah kak zira pulak
jumpa balqis tomey!!!!gorammmmm aku ngan dak tecik tu

MERSING PART 2 *_*

ASSALAMMUALAIKUM WBT
SELAMAT PAGI AHAD....masa ni bru bangun tido...
dalam keadaan ujan renyai..mlm tadi mcm x leh tido..tp dewi kata aku tido kojol..
ye ke???
bunyik bising dak2 kt luar aku mmg x dengar pun...tp tido bju basah....
kne 2 kli tukar baju...khma masuk air....tp msih lagi mau senyum...
saja wt cover muke hudus tu!!



tgk r ombaknya....tgk mcm x kuat...p r dekat2...
dak2 laki yang mandi pun naik...kan xde orang tu kan....

dewi tengah tuangkan air dlm termos.pagi2 dia dah bgun p teman tunang dia bli sarapan.

ondway nak bli...
masa ni kt rumah abg tunang dewi..mandi kt rumah abang pejal ni..dekat je ngan pantai...
coz pas ni kteorang nak kne p kerja kawin...tp aku x jadi p....aku kne p simpang renggam pas tu..

untuk pegetahuan korang...aku n dewi je pmpuan tau..yang lain adik2
(laki-laki)
dak2 ni kan cuti peksa...nak restkan otak konon...

me n dewi....

masa ni singgah kt tmpt pembuatan keropok lekor mersing
murah siot!!aku bli rm5 je.....mlm tadi adik aku mskkn.....2 batang panjang tu dia goreng...
aku tukang ngap jek!

aku x turun pun p take pic ni,tp tunang dewi rajin amikkan pic merka ni wt kje...
tq pejal....hang ni paham2 je....

di kluang...mmg dekah gila tau time ni..
lau korang xoom pic ni tol2..akan nmpk anjing naik motor ngan tuannya...anjing tu berdiri kt belakang..
berdiri diam2 je anjing tu..geti bahasa siot..aku mmg terkejut...

kt p.raja ada xcden 3 kerta...terlanggar vontot2 kerta....
sesak cikit r....tp masih terkawal..masa tgk tu msih ada polis tengah tengok2...
ok r tu jek nak cite...pas ni nak cte p simpang renggam lak...tata
salam

MERSING PART 1*_^

ASSALAMMUALAIKUM WBT
alhamdullh...selamat pergi dan sampai aku ke mersing-batu pahat balik
hai....seronoknya pergi mersing...naik van yang dah mcm ikan sadin,padat dan mampat van tu di penuhi ngan makanan,beg harta2 benda dan gak termasuk 12 orang dalan 1 van tu...badan semuanya kau2....dewi n pejal je cekeding..

aku tengah tunggu diaorang datang,masa ni kt depan pagar rumah aku
muke yang x sabor2 nk pergi jalan2~~~lalalalal

berhenti kt shell BP MALL,nak pam tayar van dan bli air minuman

jalan JEM r.....lama r gak terperangkap dlm JEM ni...
nasib baik r x bawak ROTI...hahahhah

sampai sana dlam kol 9++...terus kne kuarkan tenaga laki2 mereka...
van terbenam dalam pasir pantai ni.....
masa dak2 ni berusaha gerakkan van ni..orang2 lain kt ctu,semua jadi penonton jek...

langsung xnak tolong....dlm setegah jam tau dak2 ni berusha gerakkan van ni ke jalan tar...^_^

kami pmpuan2 ni x lh tolong apa r....
just take pic merke anu van tu,dan amik pic kami sendri..

me

me n dewi..sejuk tau time ni..angin pun kuat...tp best!

masih terbenam lagi...

dah siap...cepat2 kuarkan makanan n khmah...
aku n dewi hanya buat air,yang lain dah di bri tugas masing2..

ini hasil MAKWA masak...heheeheh

ayam tengah di BBQ a.k.a mcm goreng...hahahhahaa

MAKWA makan hasil masakannya...
sodap gak...rentung ko!

siap makan smuanya jadi dugong secara rasmi nya...
dak2 ni tol2 picknic ni..tahan sejuk siot..masa aku take pic ni aku dlm khmah ngan dewi
batri hp pun dah nk kojol...
k nt smbung esoknya PART 2 pulak K...
TATA SEMUA

Sabtu, 28 November 2009

MERSING

ASSALAMMUALAIKUM WBT

Hari ini aku pergi mersing dengan dewi,pejal n member2 kereta pejal...
aku mcm biasa r menompang orang(dewi)
kol 5 nanti kami gerak(janji melyu)
nt byk pic akan aku take,(tu pun lau hp aku baterinya OK)

hari ni xde cite,aku kerja...
kan best lau cuti terus smpai hari ahad,sonok mak membongkang tgh tido lagi skg ni~~
ok tu jek mau cite kt blog tercinto eden ni...
mne lh tau kan....jalan jauh ni(jauh ke?)
mcm2 lh jadi...so YOU ALL semua dah x geti2 ke???
doakan aku ni r pergi dan blik HOME dengan berjayanya(selamat r)
adois sayang2 semua~~~aaaaooowwwww

MAKAN DENGAN NAJIB??

ASSALAMMUALAIKUM WBT

seharian x p mne2 sepanjang cuti sehari semlm.....
xtau nak wt po la...tgk catoon jek~~
tido+baca novel...
tido lagi......
solat....
hampeh tol r...boring yang teramat....(hp mamposkan)
lau x,x geti nak duk diam..berbunyik je...aku yg tuan bdn hp ni pun naik lomas~~!!
ceh konon2 ramai r tu yang msg.....hahahahha

sebenarnya x rancang pun nak kuar mlm td,si ajib r ajak makan mc`d
kt area CARE4+SQUAREone
MC`d PANDU LALU(ke pandu laju)
ah!lantak r...ada aku kisah mau pkr2~~

oder xnk blAH pulak....ini pesanan ke 2
2 round ok...IKUT GILIRAN
sebobnya time nak blik tu r ujan lebat,
duk lama2 kt ctu perot lapo bau sedp je....
smpai kol 10 ok duk ctu,pestime aku makan mc`d KT ctu...
ok r gak...(byk lalat)hehehehehe

ini milo panas pesanan ke 2,pesanan pertama dah gaib dulu dlm perot

ajib..mamat solo yang trang tang tang,
mau konal???isi borang k...ikut turn anda!
ajib maaf aku jual ko dlm blog...
hahahahaahah(gulau-gulau je)
macm mamat indon je ko mat!?????
hahahahahahahahhahahahahahahahaha