Jumaat, 24 September 2010

dah lama x masuk blogger

salam semua
dah lma x bercerita kt blog ni,
pic xde la..x syok nk bercerta
ermmmmm
apa lh khbar kawn2 kt airport sana tu ek..
sihat ke x diaorg tu...
k lh...xtau nk cite apa la
tggu mood aku ada ye..lalla
k cau salam..

Selasa, 24 Ogos 2010

RINDU LAH~~

Salam semua...rindunya nak bercerita...
skg ni kt cc...
ermmmmmm
idea xde pulak tu....boring2.....
k la blaa lu...hehe
salam...

Isnin, 12 Julai 2010

DAH XDE LAGI

SALAM...Tuhan berikan aku kekuatan untuk aku terus berada kt cini,sekirannya kalau di sini bukan tempat aku,bawalah aku pulak ke pangkuan mak aku..AMIN

Rabu, 9 Jun 2010

KHUSUS INDUKSI M.A.H.B

SALAM....
2 MINGGU LEPAS BARU BALIK DARI KHUSUS INDUKSI,
BEST SGT PERGI KHUSUS TU...DAPAT KAWAN2 BARU..
DAPAT GROUP PUN SEKEPALA WALAUPUN X RAMAI...4 HARI PERGI KHUSUS INDUKSI AIRPORT MALAYSIA BERHAD YANG ANJURKAN UNTUK ORANG2 YANG TERPILIH TP NI KHUSUS KE-2..
DEKAT JEK KT TANJUNG AGAS IXORA PERMAI RESORT...
24.05.2010 SAMPAI 28.05.2010..
APA2 PUN..PENGALAMAN YANG M.A.H.B BAGI KT AKU..AKU KNE GUNA SEBAIK MUNGKIN ILMU YG MERKA BAGI....ERMMM K LH MSA AKU X BYK LA...G PUN KT CC NI...NK MGHRIB,PEROT LAPOR..HEHEHEHEHE NK P MKN SOTO HARI NI...huhuhu
MAAF X DPAT NK MELAWAT BLOG2 KAWAN2 YANG LAIN...TUNGGU AKU ADA LAPPY..HARI2 FREE,AKU HADAP KORANG...SALAM...

Khamis, 15 April 2010

BERMULANYA HIDOP BARU AKU...


Salam...
hai semua
dah lama aku x on9 YM,BLOG aku...
windu wei kt korang semua

hari pertama lapor diri...dan aku dapat kawan2 baru...
diaorang semua best....

lagi2 duaorang ni..fina ngan cita
cita suke wt lawak..dia orang pinang,fina pulak orang perak...




3 hari aku berbaju n tuung putih....hari ke 4 aku dah mule berkerja..

ni ila,,dak kelantan..dia 1 kje ngan aku sebgai crew F&B

Ni tempat kerja aku...marrybrown tempat aku kje ni di bawak malaysia airport niaga ERAMAN MALAYSIA...

marrybrown tmpt aku kje ni baru lagi...

pic ni aku amik time aku kje night...time ni aku rehat..blh r pegang hp..kalu x..mne lh men2 hp kt cni...

ni tag name aku...

kalau ngtok sgt blh tido kt surau..time rehat jek lh...time kje...bersengkang lh mata masing2,

ni aku ngan fina..pic ni aku amik ahad lepas..aku kuar ngan fina...kteorg ikut akak fina pergi dolan2 kt nilai 3

ni aku ngan matun dak terengganu..

gmbr ni mlm td aku amik..baru blik dari kuar ngan laI...kwn baru aku....dak sepang...
ok tu jek aku nk cite..dah lama x buka blog...tgan taip pun mengigil..hehehehhee
k jaga diri tau korang semua...aku nk out ni,klu aku ada cite best..aku g tau k...aku dah berjaya turunkn berat badan 4kg dlm masa 2 minggu...hehehehehhe
berhasil jugak tu....huhuhuhu
k tata salam..
muahhhhhhhh

Sabtu, 20 Mac 2010

DEWI N DAYANG

Salam...dewi..dayang..korang jaga diri bebaik tau kt bp...

dewi:salam sayang...entry ni aku buat coz tadi aku baca blog ko...
ko jgan la sedih tau,kalau ko sedih..aku pun akan sedih jugak...
aku nk ko doakan aku selamat kerja kt sana..walaupun kite jauh
ko selalu dekat kat hati aku....dewi aku harap ko simpan semua
kenangan2 kite ea...jgan lupakan aku bile ko dah kawin nanti..aku harap
aku dapat datang wedding ko tu nanti...ko kat bee pee jgan nakal2..jgan gadoh2 ngan pejal aku dah jauh dari ko...dah x blh pergi rumah ko lagi time rehat hari jumaat...
dewi kalau free ko tolong tengok2 kan mak ngan azie adik aku tu ea...
kite dah x lh mcm dulu lagi...aku nk berdikari....maaf x dapat nk jumpa ko semalam..aku
tertido....ko x marah aku kan....dewi..aku sayang ko sangat2 tau...tu yang perlu ko tahu..kalauaku bz x dpt jawab call ko lambat balas sms ko..aku harap ko paham kerja aku nanti...aku xnk ko pkr aku lupakan ko bile aku dah kt sana...walaupun badan aku kt sana..tapi aku nak ko tahu aty aku...jiwa aku..still kt bee pee lagi...smpaikan salam kt semua famili ko ngan pejal tau...doakan aku sentiasa sihat dan akan kurus nanti..hehehhehe
salam sayang.....muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



Dayang:salam sayang...dayang..aku tahu ko x tau pun aku tulis entry ni untuk ko,nanti ko tya lh dewi ea....dayang aku harap ko x marah aku pergi kje kt KLIA.mesti pasni ko bosan kan...dan kite xlh mcm dulu2 lagi...aku dah jauh dari ko yang...aku harap ko jaga diri ko elok2 ea...xnk ngis2 selalu,jgan gaduh ngan bf...dengar ckp mak ayah ko tau..tolong jgak tengok2kan mak n adik aku kt cini....sejak aku xde sapa2 yg istimewa dlm idop aku..ko r yang paling rapat ngan aku dyg...sepanjang ko sentiasa teman aku ke mne jek...walaupun time tu aku sedih ke..aku ketawa ke....ko r teman aku...ni aku dah xde..aku xnk ko ngis lagi tau..janji ngan aku...nanti jgan lupa tgkkn dewi jugak...dia kawan kte walaupun ko x rapat ngan dia..dewi n ko..aku sayang tau kat korang berdua..ingat tau..berulang2 kali aku g tau ni...aku syg kan korang..sayang sgt2....dayang..jgan lupa solat ea....ko bolh berubah punya....xnk menyerah kalah dlam idop..bia apa orang nk kata pasal kte...janji kte x buat.jgan sesekli kite melenting...x slh kalau kite diam....tp yang pasti kite tau di mana kite berpijak...akhir skli.... lagu kegemaran aku yang aku suke ni...untuk korang berdua...khas untuk korang...


DIRIKU UNTUKMU:

Berpusing kepalaku lagi
Mengharap cinta yang tiada pasti
Biarpun sukar tuk menerimanya
Harap di hati tetap ada untuk kita

Dan ku mahu semua
Hatimu itu
Bukalah selamanya
Agar dapatku selami cinta

Di manakah sukarnya
Untuk kau fahami jiwaku
Apa gilakah aku meneka hatimu
Apa kau buta

Aku hanya di sini
Mengharap menanti senyumanmu oh sayang
Biar apa pun
Diriku untukmu

Ku untukmu

Diriku hanya satu
Cuma untuk dirimu
Hanya di sini
Ku menanti
Hanya di sini
Kasih…


kalau teringtkn aku..nyanyilah lagu ni tau...



glitter-graphics.com

Jumaat, 19 Mac 2010

DAYANG YANG RAKAM...

ni video masa aku ngan dyang dah kepenatan sgt...
pakai kasut tumit kome....skit r kaki ni....
sebelom di interview..dayang interview aku dulu..wakaka

Khamis, 18 Mac 2010

AKU DAPAT KERJA KT KLIA

Salam....kol 12++lebih tadi aku dapat call dari orang KLIA...
dia kata aku dapat keje sebagai CSA kt sana...bahagian food...
alhamdulillah..akhirnya dapat jugak kerja baru...
aku mencoba saja...dah amin aku dapat jgak..aku x pengharap pun...
dengan izin ALLAH,mak aku dah bagi restu aku pergi kerja kt sana...
tggu nak cll abah jek...tgk riaksi dia mcm mane...
ahad ni aku dah kene laporkan diri kt hostel..sebelom kol 7 malam..
nampaknya aku akan jarang sgt2 update blog aku ni...
korang semua doakan aku kerja kt sana dengan selamat tau,
mudah2an rezeki aku melimpah2 ruah...semoga aku sentiasa ingt famili,kawan-kawan aku ngan ALLAH....amin..
SALAM...

Selasa, 16 Mac 2010

PERGI TEPI PANTAI AREA SENGGARANG

Salam...baru nak update entry pergi pantai kt area senggarang..
kt kg deqan...dah lama dia nak ajak pergi cni...asyk x de masa yg sesuai jek....
masa ni pun dah nk ke mghrib....layan jek lh pic2 yang aku amik ni....:-bd

encik ini lh yang bawak kami ke pantai ni...name dia....apa name kamu????
name penuh ke name pendek..

dayang yang termenung...tgk apa tu yang ?????

jauh beza kulit aku ngan dayang...wakaka

cantik x??biru ni..kompom x tipu





lepak kt kedai makan...time ni deqan kene balik jap..dia p tinggalkn kami kt cni dulu....


sebelom tu..perkenakan satey ngan kerang goreng yg"pames" katenya kt area sini...
aku rasa biasa2 jek.....dyg jek lh sendiri kalau nk rasa k...
k tu jek aktiviti sbtu petang aku...malamnya lawan boling..*lalalala

MAMAM MC`D LAGI

Salam...
pas hantar deqan ke bastand,memek hantr aku pergi rumah dyg...
aku lepak rumah dayang jek...coz pastu aku ada hal cikit ngan mak aku...dah ciap aku ajak dyg pergi makan MCD...
sukenya dyang...hari tu dyg x pakai tudung....aku yg x bagi dia pakai tudung....dah lama x tgk rmbut dia yg cantik tu...hehehe
mentang tau turun berat 56kg....trus makan dah x ingt dunia...hahahhha...

aku nk cobe ayam goreng MCD ni...sedap lh ayam ni
tp pedas sgt...xlh makan byk2!!
k tu jek cite hari ahad aku yg bz...kalah bisness women lain..
llalalallaal~~salam..

PERGI MAKAN N HANTAR DEQAN KT BASTAND

Salam...
Hari ahad aku kuar ngan deqan n memek
deqan ajak pergi makan kt bpmall...
napa mata aku mcm juling r????
aku tengah tunggu diaorang amikkan makanan n minuman...aku duduk jek..hehehe
sedapnya...aku beli big APPLE...
X sabar2 nk makan..sedap sgt2...
cian deqan x dpt rasa...dia lupa nak amik..laju sgt kejar bas
ni lh makanan yg diaorang berdua suruh aku makan..namenya clypot
beriya2 memek suruh aku makan..tp aku x geti makan la....dah lama sgt x makan
dulu kecik2 makan la...skg ni xtau blh ke x msuk tekak aku ni...
meremang bulu roma aku......tp aku makan bihun tomyam jek...sedap dah pedas wei~~
sedapppppp!!

ni mamat-mamat yg nak makan sgt clypot tu....
dah keyg smpai malas nak bergerak...
hahahah
pastu cepat2 kuar dari bpmall ni
coz dah lmbt dah ni...kene hantar deqan pergi bastand..dia nya bas kol 7...
tepat2 smpai bas bru nak gerak...kalau x..balik esok jek lah..
k tu jek cite hari minggu aku...salam...papai..

DEWI BERTUDUNG??????

Salam...hari jumaat lepas aku pergi rumah dewi..
dewi suruh belikan tudung untuk dia....
comel sey member aku ni pakai tudung ni...
amin kalau aty ko dah mula nak bertudung sayang..


DAH LAMA X PERGI PASAR DENGAN MAK TAU

Salam....Ahad pagi-pagi lagi dah bgun pas solat subur....dok borak2 n tengok dyg still tido lagi
aku ngan mak pergi pasar..dah lamakan aku nya entry xde kaitan ngan pergi pasar..selepas mak dah mule kerje hari ahad..dah xlh dok bersama hari minggu lagi....
mak beli ikan pari ngan ikan merah...
sekarang ni ikan lagi mahal dari ayam ek...kenapa leh jadi mcm ni???
tu mak aku~~
lepas pergi pasar,mak cari makanan pulak..pagi mak x masak..so beli jek dah jimat...
mcm orang muda mak akukan...
dia suke kalau orang kata dia muda
mak aku tengah oder makanan..aku amik gmbar budak ni..
dianya muke mcm "x"aku...tapi budak ni itam sgt
wakakakka..cian budak ni...
ni lah makanan yg mak aku beli...pagi2 dah makan satey...hehehe
satey ni beli kt budak tadi tu....

nasi ayam untuk mak aku..soto untuk aku ngan adik aku...dyg masih tido lagi time aku dah balik...maaf pic soto lupa pulak nak amik..dah lapar sgt...
hehehhheh